terug
Op 16 maart kunt U stemmen tegen windturbines in de buurt van het Gein

Gemeente De Ronde Venen heeft in grote meerderheid de motie onderschreven dat ze geen windturbines in de eigen gemeente wil, en ook de motie dat ze geen windturbines in de naburige gemeenten wil, direct aan haar grenzen. Niet in Ouder-Amstel, en niet in Amsterdam. Windturbines zijn geen grenspalen!

Er zijn twee Noord-Hollandse zoekgebieden die het Gein bedreigen: Gaasperplas Waterzuiveringsterrein/Gein en Knooppunt Holendrecht. Inwoners van deze gemeenten kunnen op 16 maart het verschil maken door een college te kiezen dat sturend is naar de windindustrie en dat zelf maatschappelijke afwegingen en keuzes maakt.

Gaasperplas Waterzuiveringsterrein/Gein

Zoekgebied Gaasperplas Waterzuiveringsterrein/Gein van Provincie Noord-Holland, Amsterdam, is niet definitief: de Amsterdamse raad heeft het in het kader van RES 1.0 in mei 2021 voorlopig goedgekeurd. De turbines, waarvan aantal en hoogte steeds onduidelijker worden (twee turbines? tweehonderd meter hoog?) zijn gepland bij het waterzuiveringsterrein, met aan de ene kant op 350 meter afstand de Amsterdamse woonwijk Gein3 (Gein zegt Nee) en aan de andere kant op 350 meter afstand de rivier het Gein, behorend tot het Geingebied en het UNESCO Werelderfgoed. Amsterdamse kiezers willen dat het volgende college dit zoekgebied afkeurt en dat het geen RES 2.0 wordt! Zij zijn gehecht aan de Gaasperplas en wonen hier. Inmiddels weten de Amsterdamse kiezers welke politieke partijen de windindustrie graag optimaal haar gang zullen laten gaan, en welke niet. Vandaar bijgevoegde verkiezingsflyer voor Amsterdammers, Driemond en voor Weesp, dat vanaf 24 maart tot Amsterdam behoort.

Stem tegen windturbines aan de Gaasperplas want dit wilt U toch ook niet:
Windturbines Gaasperplas vanaf Gein-Zuid
Windturbines bij de Gaasperplas aan de rand van De Ronde Venen op minder dan 500 meter afstand van bebouwing aan het Gein. Ter referentie, de electriciteitsmast voor de verste windturbine is zo'n 50-60 meter hoog en staat op 800 meter.
Knooppunt Holendrecht

Zoekgebied Cluster 10 Knooppunt Holendrecht van provincie Noord-Holland, Amsterdam en Ouder-Amstel, is niet definitief. Amsterdam en Ouder-Amstel hebben hun deel in het kader van de RES 1.0 in mei 2021 voorlopig goedgekeurd. De turbines, waarvan aantal (2?) en hoogte (200m?) nog steeds onduidelijk zijn, zijn gepland bij:

Amsterdamse kiezers willen dat het volgende college dit zoekgebied afkeurt en dat het geen RES 2.0 wordt! Inwoners van Ouder-Amstel weten vaak niet wat er te gebeuren staat. Daarom bijgevoegd de verkiezingsflyer voor Ouder-Amstel en een uitleg wat de gevolgen zijn van windturbines en wat de alternatieven zijn.

Stem tegen windturbines in Ouder-Amstel want het wordt erger dan dit:
Windturbines Gaasperplas vanaf Gein-Zuid
Windturbine De Windvogel bij de Ouderkerkerplas. 120,5 meter hoog. Daarvoor het huis dat hoort bij Stal Ouderkerkerplas, paarden pension en stal op 409 meter afstand. Deze windturbine wordt mogelijk vervangen door een hoger exemplaar