terug
Stichting Stop Windturbines Geingebied. Stand van zaken november 2021  

Beste mensen,

Het is ieder bekend natuurlijk: deze gemeenteraad heeft besloten geen windturbines op land toe te staan. Dat is voor het Geingebied een dubbel goed besluit: we beschermen het Gein, maar we beschermen ook de directe omgeving van Abcoude en Baambrugge tegen horizonvervuiling. Verder ben ik verheugd dat het besluit voor de hele gemeente geldt: we gunnen het niemand om last te hebben van turbines, waar je ook bent.

Als eerder gezegd, ons staat nu te doen:

1) De gemeente houden aan de aangenomen moties, en bij komende verkiezingen weer inzet maken voor de partijen!

2) Onze buren Amsterdam/Ouder-Amstel e.d. blijven attenderen op het Geingebied en de impact van hun plannen op ons. Met name het Waternet terrein bij Driemond, 350 meter van het Gein, en bij knooppunt Holendrecht, een kleine kilometer van het Gein en Gaasperdam. In dit kader zit het bestuur nu in een van de buurtwerkgroepen-workshops, in een ‘ietwat ondoorzichtig proces’. Daarnaast heeft de gemeenteraad onlangs (november 2021) een motie van RVB aangenomen om de grenzen met de Noorderburen actiever te bewaken. Zie op de website onder “nieuws” of klik hier.

We hebben veel voor elkaar gekregen, hulde aan ieder daarvoor, en ook aan de beslissers in de politiek. Ook de donaties hebben enorm geholpen: er zijn heel veel kleinere bedragen, maar ook behoorlijk wat grote bedragen geschonken. Een aantal mensen hebben ook kosten op zich genomen: door voorgeschoten geld (grote en kleine bedragen) niet terug te vragen maar het als donatie te zien, door rekeningen te betalen van professionals die ons bijstonden, materieel ter beschikking te stellen: ieder deed wat hij of zij kon, en zo moet het zijn denk ik. Prachtig.

Ten slotte, het bestuur gaat verder in een nieuwe samenstelling en bestaat nu uit:

Heel veel succes en leve het Gein!

 

Groet, Maarten van Dijk