Hoe zijn onze foto's tot stand gekomen

Natuurlijk beseffen wij dat onze montage foto's met ongeloof zullen worden bekeken. Hier een impressie van hoe ze tot stand zijn gekomen.

De Eendracht in Abcoude 
Originele foto de Eendracht in Abcoude

De originele foto van restaurant de Eendracht is genomen vanaf de brug. Met Google maps kun je zien dat dit ongeveer in een rechte lijn 1.4 km is van de plaats waar mogelijk de eerste windturbine komt te staan. 

Hoogspanningsmast in perspectief

Deze foto met uitzicht vanaf Gein-Zuid werd gemaakt om het juiste vergelijk in perspektief te krijgen. De foto werd met dezelfde camera zoomstand gemaakt als de Eendracht foto. Op de achtergrond staat een hoogspanningsmast die zo'n 40 meter hoog is. Deze mast staat op ongeveer 1.5 km afstand van waar de foto genomen is.  

Windturbine in perspectief

Een mega windturbine van 240 meter hoog is 6 keer zo hoog als de hoogspanningsmast. Een windturbine werd op de plaats van de hoogspanningsmast geprojecteerd.

Eendracht in Abcoude projectie in perspectief

De foto van de Eendracht werd op de juiste afstand over de foto met uitzicht over het Geingebied geprojecteerd. 

Windturbine Eendracht Abcoude in perspectief

En met een paar aanpassingen krijg je zo een realistisch beeld.

De Mondriaanmolen aan het Gein
Model windturbines Geingebied

Als er 5 windturbines in het Geingebied komen dan worden ze mogelijk in een rechte lijn achter de Mondriaan molen geplaats. Om de juiste verhoudingen in perspektief te krijgen werd een kartonnen schaalmodel geconstrueerd en gefotografeerd. Om de juiste invalshoek van de originele foto van de Mondriaanmolen na te bootsen werd de foto van het schaalmodel enigszins aangepast. Het voorste object is op schaal net zo hoog als de Mondriaan molen: 27 meter. Daarachter 4 van de 5 windturbines van 240 meter hoogte, 400-500 meter uit elkaar.   

Model geprojecteerd op Mondriaan molen

De foto van het schaalmodel werd over de foto van de Mondriaanmolen foto geprojecteerd.  

Model geprojecteerd op Mondriaan molen met windturbines

En 4 van de 5 beoogde windturbines werden in de foto geprojecteerd.

Model geprojecteerd op Mondriaan molen met windturbines

En zo zou het plan van Windunie er kunnen uitzien.

Medemblik
Windturbine Medemblik

Maar nog altijd blijft dit het beste voorbeeld. Geen manipulatie, maar direkt genomen door de voorruit van een auto. En deze windturbine is nog niet eens 240 meter hoog.